Για τον Άλκη..

Αγαπητοί γονείς και φίλαθλοι του Α.Σ.Κ. Ντερή,

Αγαπητοί γονείς και φίλαθλοι των αντιπάλων ομάδων,

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει άναυδοι την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στην Θεσσαλονίκη, που ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών επί σειρά ετών.

Καθώς πέραν των μέτρων που έχουν κατά καιρούς ληφθεί και θα ληφθούν, θεωρούμε ότι σημαντικότερο ρόλο παίζει η πρόληψη και η εκπαίδευση υγειώς σκεπτόμενων φιλάθλων, καλούμε όλους σας, σε κάθε παιχνίδι, να δώσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός φτιάχνει καλύτερους ανθρώπους και όχι εγκληματίες!

Αν δεν διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας – αλλά και τους εαυτούς μας – με την αγάπη για τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε όλους – φίλους και αντιπάλους – όσα μέτρα, ποινές και φυλακές και να φτιαχτούν δεν θα είναι ποτέ αρκετά.

Σας καλούμε λοιπόν όλους, σε κάθε αγώνα σε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα, δίπλα-δίπλα, να χειροκροτούμε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων και όλων των αθλητών, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες όλων σαν να είναι δικά μας παιδιά!

Είναι βέβαιο πως ένα τέτοιο κλίμα στην κερκίδα θα τα βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα και να είναι ευτυχισμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η νίκη ή η ήττα σαν αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτη για την μια από τις δύο ομάδες, ή για τους αθλητές στα ατομικά αγωνίσματα.

Η προσπάθεια όμως στο μέγιστο των δυνατοτήτων και η ευγενής άμιλλα μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον είναι μια καθημερινή νίκη που μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μας – αθλητές, γονείς και φίλαθλοι – κάθε φορά!

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο αθλητισμός σαν αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης μπορεί έτσι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους, φτιάχνοντας καλύτερους ανθρώπους και εν προκειμένω καλύτερους φιλάθλους.

Ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε ώστε το αίμα του Άλκη να είναι το τελευταίο που χύθηκε και η συμπεριφορά μας να είναι μια μικρή παρηγοριά στον ανείπωτο πόνο των οικείων του, ότι η θυσία του παλληκαριού τους δεν πήγε χαμένη.

Σε αυτή την προσπάθεια θα χαρούμε να σας υποδεχόμαστε σε κάθε αγώνα φιλοξενώντας σας με χαρά, βάζοντας όλοι μαζί, κάθε φορά, σε κάθε αγώνα, ένα λιθαράκι προς ένα καλύτερο αύριο!

Αθλητικός Σύλλογος Κολλεγίου Ντερή.

Theme: Overlay by Kaira
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
DEREE College Athletic Club