Πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, δύο αργυρά μετάλλια και ατομικά ρεκόρ για την Deree Track & Field Academy στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στην Πάτρα!

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου, η Deree Track & Field Academy συμμετείχε στο  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, στην Πάτρα, με 4 αθλήτριες και 3 αθλητές.

Ο απολογισμός των αγώνων ήταν εξαιρετικός, καθώς οι αθλητές και αθλήτριες μας δικαίωσαν τις προσδοκίες με ατομικά ρεκόρ, δύο αργυρά μετάλλια αλλά και μια πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα πραγματοποιηθεί στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, στις 18-21 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Σαββάτου, ο Φίλιππος Γεωργαντάς πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα 100μ., με επίδοση 10,79 που θα τον έστελνε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όμως ο άνεμος (+2,4) στάθηκε εμπόδιο, καθώς ήταν παραπάνω θετικός από το επιτρεπτό όριο. Στον τελικό, ωστόσο, έκανε ατομικό ρεκόρ, 10,94, κατακτώντας την 2η θέση, σε μια πολύ δυνατή κούρσα που κρίθηκε στην γραμμή τερματισμού.

Στα προκριματικά του Σαββάτου συμμετείχε και η Άρια Σαρηγιαννίδη με 15.98 (ατομικό ρεκόρ) στα 100μ εμπόδια, ο Σωτήρης Σταθάκος με 15,67 στα 110μ εμπόδια, η Ελένη Σταθοπούλου με 1.50 στο άλμα εις ύψος και η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της αποστολής, Κατερίνα Νικολοπούλου, που ανήκει στην κατηγορία Κ16, με 10.98 (ατομικό ρεκόρ) στο τριπλούν.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον τελικό του άλματος εις μήκος, σε έναν απαιτητικό αγώνα, η αθλήτρια μας, Έβελυν Μητροπούλου, πέτυχε 6.02μ. σε άλμα και αυτό της έδωσε την 2η θέση, μαζί με την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, καθώς επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά το όριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίδοση της αθλήτριας μας (6.08μ – σε προηγούμενο αγώνα) είναι η 13η φέτος στην Ευρώπη και 11η όλων των εποχών στην Ελλάδα,  ενώ έχει άλλη μια χρονιά στην ηλικιακή αυτή κατηγορία!

Τέλος, στα προκριματικά του μήκους, έλαβαν μέρος και η Άρια Σαρηγιαννίδη με 4.90μ και η Κατερίνα Νικολοπούλου με 5.09μ (ατομικό ρεκόρ), ενώ στον προκριματικό των 400μ με εμπόδια, ο Απόστολος Κονταρίνης πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 60.04, αλλά έμεινε εκτός τελικού για μια θέση. Στον απογευματινό τελικό των 200μ, ο Φίλιππος Γεωργαντάς πέτυχε 22.52 και έμεινε στην 9η θέση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τις εξαιρετικές εμφανίσεις και επιδόσεις τους  και τους προπονητές τους!

 

 

Theme: Overlay by Kaira
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
DEREE College Athletic Club